Riekstu cepumi (mīkla var būt groziņiem)

Sastāvdaļas (mīkla):

  • 1 glāze miltu
  • 80 g margarīna
  • Naža gals stēvijas pulvera (glikozīds 90%)
  • 1 ola
  • Naža gals dzēstas sodas
  • vaniļa
  • 2 olu baltumi
  • 100 g maltu riekstu

Pagatavošana: No sastāvdaļām samīca viendabīgu mīklu un to plāni izrullē. Liek uz pannas, virsū liek riekstu masu: Stingrās putās saputo olbaltumus, pievieno riekstus un ļoti maz steviozīdu.
Cep 200° gatavu.


Biezpiena cepumi (arī pamatnes kūciņām)

Sastāvdaļas:

  • 30 g sviesta
  • 150 g samalta biezpiena
  • 6 ēdamkarotes rupjo kviešu miltu
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1/5 tējkarotes stēvijas pulvera (glikozīds 90%)
  • 1/3 tējkarotes dzēsta soda
  • Naža gals kanēlis
  • rīvēta citrona miziņa.

Pagatavošana: No visām sastāvdaļām samaisa mīklu, atdzesē. Tad izrullē plānā kārtā, izgriež vajadzīgās formas, liek uz pannas un cep zeltainus.


Riekstu standziņas

Sastāvdaļas:

  • 150 g sviesta
  • 80 g samaltu riekstu
  • 2 olas
  • 2 glāzes (Dobeles) veselības miltu
  • ½ paciņa cepamā pulvera 1 ēdamkarotes skābā krējuma
  • ¼ tējkarotes stēvijas pulvera (glikozīds 90%)
  • ½ rīvētas citrona miziņas
  • ½ citrona sulas
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 1 ola pārsmērēšanai

Pagatavošana: Saputo mīkstu sviestu, pievienojot pa vienai olai, steviozīda pulveri, citrona miziņu un citrona sulu. Sviestā iejauc samaltos riekstus un kanēli. Tad pievieno miltus, sajauktus ar cepamo pulveri un krējumu. Visu rūpīgi samīca. No mīklas veido nelielas ”desiņas”, kuras sagriež gabaliņos un no tiem veido radziņus. Cepumus pārsmērē ar sakultu olu un cep 200° zeltainus.


Zemeņu – banānu mufini
(12 mufini)

Sastāvdaļas:

  • 1 -1/4 tase kviešu miltu
  • 3/8 tēj/kar. stēvijas ekstrakta pulvera (95% steviozīda)
  • 2 1/2 tēj/kar. cepamā pulvera
  • 1/2 tēj/kar. kanēļa
  • 1 ola
  • 1/2 (200ml) krūze ūdens
  • 1/4 tase augu eļļas
  • 2/3 tases samīcīta banāna (1 liels banāns)
  • 3/4 tases sasmalcinātu svaigu zemeņu

Pagatavošana: Ieeļļo mufinu formiņas. Bļodā sajauc kopā miltus, stēviju, cepamo pulveri un kanēli. Atsevišķi sagatavo šķidrās mufinu sastāvdaļas. Atsevišķā bļodā sajauc olu ar ūdeni un eļļu. Miltu maisījumam pievieno olas-ūdens-eļļas maisījumu. Pievieno saspaidītu banānu un zemenes, visu labi samaisa. Ar karoti liek sagatavoto mīklu mufinu formiņās. Mufinus liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 175-180 grādu temperatūrā 20 minūtes vai kamēr zeltaini brūni.


Banānu kēkss (12 gabaliņi)

Sastāvdaļas:

  • 2 ļoti gatavi lieli banāni (ar brūniem plankumiem)
  • ¾ tējkarotes stēvijas ekstrakta pulvera (95% steviozīda)
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 2 tases kviešu miltu
  • ½ tējkarotes dzeramās sodas
  • 1 tējkarotes cepamā pulvera
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 1/3 tase eļļas
  • 1 liela ola
  • ½ tase jogurta bez piedevām vai paniņas
  • 1 tējkarotes vaniļas
  • ½ tase sasmalcinātu valriekstu (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana: Uzsilda cepeškrāsni līdz 175-180 grādiem. Ietauko vidēja izmēra cepešpannu. Nelielā bļodā samīca banānus. Pievieno stēvijas ekstraktu, stēvijas koncentrātu un citrona sulu. Atliek malā. Izsijā miltus, kam piejaukts cepamais pulveris, dzeramā soda un sāls. Atsevišķā bļodā sakuļ olu kopā ar eļļu, kamēr iegūst krēmīgu masu. Šo masu pievieno jogurtam vai paniņām, pievieno vaniļu. Banānu masu iecilā šķidrajā masā. Sajauc kopā šķidro masu ar izsijātajiem miltiem, maisa cik maz vien iespējams. Pievieno sakapātus valriekstus. Mīklu lej ietaukotajā veidnē un cep 50min.līdz 1 stundai, kamēr gatavs. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti vai dakšu: ja mīkla pie irbulīša nelīp - kūka gatava. Pasniedz atdzesētu.

Piezīme! Ja banāni nav ļoti gatavi, kūkai var nebūt izteiktā banānu garša.


Ķirbju kūka

Sastāvdaļas:

  • 1 tase ķirbju biezeņa
  • (¼ tējkarote stēvijas ekstrakta pulvera (95% steviozīda)
  • 1/3 tases saulespuķu eļļas
  • 1 ola
  • ½ tase liesa jogurta
  • ¼ apelsīna sulas
  • 1 tējkarote vaniļas
  • 2 tases plēkšņu kviešu miltu
  • ½ tējkarotes dzeramās sodas
  • 1 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sasmalcināta ingvera
  • 1,5 tējkarotes kanēļa
  • ½ tējkarotes muskatrieksta
  • ¼ tējkarotes maltu krustnagliņu
  • ¼ tējkarotes melno piparu
  • ¼ tējkarotes kardamona
  • ½ tase žāvētu dzērveņu
  • ¼ tase lobītu ķirbju sēklu

Pagatavošana:Uzsilda cepeškrāsni līdz 175-180 grādiem. Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru vai arī ietauko formu un iekaisa miltus. Sajauc ķirbju biezeni ar stēviju un atliek malā. Atsevišķā traukā sajauc miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu un garšvielas. Trešajā bļodā sakuļ olas un eļļu, līdz izveidojas krēmīgas konsistences masa. Turpinot kult, pievieno jogurtu, vaniļu un apelsīnu sulu. Masai pievieno ķirbja biezeni. Sajauc kopā šķidro masu ar izsijātajiem miltiem, maisa cik maz vien iespējams. Pēc vēlēšanās var pievienot žāvētas dzērvenes un ķirbju sēklas, viegli apmaisa. Masu liek formā un cep 45 min-1 stundai, līdz kūka kļuvusi zeltaini brūna. Izņem no krāsns un ļauj kūkai 15 minūtes atdzist, neizņemot no formas.


Ziemassvētku ābolu – valriekstu kūka (12 porcijas)

Sastāvdaļas:

  • 2 tases ābolu biezeņa
  • 1/4 tējkarotes stēvijas pulvera (95% steviozīda)
  • 150g margarīna vai sviesta
  • 3 olas
  • 3 tases kviešu miltu
  • 1 1/2 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1/8 tējkarote malta muskatrieksta
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 tase sakapātu valriekstu
  • 3 tases plānās šķēlēs sagrieztu saldskābu ābolu

Pagatavošana: Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem C. Saputo kopā margarīnu, ābolu biezeni un stēvijas pulveri. Pa vienai pievieno olas, labi saputo un noliek malā. Izsijātiem miltiem pievieno sāli, dzeramo sodu, kanēli un muskatriekstu. Pievieno olu masai un labi samaisa. Kūkas masai pievieno vaniļu, valriekstus un ābolu šķēlītes. Visu labi samaisa un lej formā. Cep 175 grādu temperatūrā aptuveni 1 stundu. Gatavību pārbauda ar irbulīti. Kad kūka gatava, izņem no krāsns un atdzesē formā.


Šokolādes kūka

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 1/8 tējkarotes stēvijas pulvera (95% steviozīda), sajaukts ar 1 tasi ābolu biezeņa
  • 1 tase labi sasmalcinātu valriekstu
  • 1 tējkarote vaniļas
  • 2 ēdamkarotes mandeļu miltu
  • 1 ēdamkarote dzeramās sodas
  • 3 ēdamkarotes nesaldināta kakao pulvera

Pagatavošana: Atdalīt olu baltumus no olu dzeltenumiem. Sakuļ olu baltumus ar stēvijas pulveri un ābolu biezeni. Turpinot kulšanu pievieno riekstus, vaniļu, miltus, sodu, olu dzeltenumus un kakao pulveri. Turpina kult vēl 2 minūtes. Lej formā un cep kūku 180-200 grādu temperatūrā 20 minūtes.Piezīme: Mandeļu miltus var pagatavot mandeles smalki samaļot kafijas dzirnaviņās vai virtuves kombainā. Mandeles var aizstāt arī ar makadāmijas riekstiem.

 
  • Latvian
  • Russian (CIS)

Meklēt

© 2010 stevija.lv | Visas tiesības aizsargātas
Web site currency conversion